Mate, daj im popust!

Mate Rimac traži čistačicu koja ne nalikuje Marici Hrdalo pa su se uzbunili hrvatski pravednici. Čistačica koja je i pismena, nevjerojatno! Hoće li joj zasebno platiti i što će sama otvarati vrata, a nije vratar? Nije toga bilo za druga Tita i Franje Josipa!

Ništa čudno, to je hrvatski mainstream. U isto vrijeme kreće hrvatska alternativa, hrvatski opinion-makeri, oni koji su sasvim drugačiji, a svi zvuče u glas isto.

Goran Šmrc Nemam Auto Vojković, Oleg Uznemiren Štiklama Maštruko, Saša Ejndžel Cvetojević, Hrvoje Pristojan Na Engleskom Prpić. Nariče naš drkokrug, sveusrdno brani Rimca, što je sve legit, ako ne uzmemo ovu lijepu sličicu u obzir.

 

13015351_1051216598272859_4435708253484399634_n

Dakle, Mate Rimac sam kaže kako je oglas glup (te čak zahvaljuje na prozivci), s čim se možemo i ne moramo složiti, ali se vrli krugodrkači očito ne slažu sa svojim herojem, kad se upravo natječu tko će ga bolje obraniti biranim riječima. Čovjek bi rekao, nadaju se kakvom popustu na automobilčić?

Za oglas me zaboli, ali tko li će mi odgovoriti kako se Saša Lean In Cvetojević nije sjetio zapitati kako to da se za ovaj ugledni posao traže osobe isključivo ženskog spola?

Kako to da se vrli tehnološki futurolozi, ajtijevci i neoliberalne kokete nisu zapitali zašto se za ovaj posao uopće zapošljava nekog na puno radno vrijeme, kad svako normalno poduzeće izvan tog našeg kaljavog Apsurdistana outsourca usluge čišćenja, dok Kapovićevom imenjaku trebaju čak tri s punim radnim vremenom? Kako to da uopće ima čistačice, a ne samo upravljača strojčekom za čišćenje? (Da strojčeka nema, znamo po tome što se traži isključivo žena. Hehe. Meta.)

Mate, daj im popust!

Leave a comment